Placek malinowy

Składniki:
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jaja
1 opakowanie cukru waniliowego
tłuszcz do posmarowania blachy lub papier do pieczenia
1 opakowanie kremu karpatka lub krem waniliowy do tortów
czerwone porzeczki do dekoracji lub maliny (bardzo krótkotrwałe owoce)
porcja na standardową blachę 
 
Przygotowanie:
Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do głębokiego naczynia dodać cukier, cukie waniliowy i jaja, zmiksować. Ciasto przełożyć do wysmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec 30 minut w temp. 1900C, ostudzić.
przygotować wg przepisu krem z masłem. Wyłożyć na ciasto, na krem położyć maliny lub porzeczki, zastudzić.
Uwaga cisto z malinami powinniśmy zjeść w dniu przygotowania.
 
                                                   Życzę smacznego!!                        
 
Kategoria: 
Galeria: 

Komentarze

Odpowiedz

Plain text

  • Znaczniki HTML niedozwolone.
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

» Kalendarz imprez

  • piątek, 28 Lipiec, 2017
  • sobota, 29 Lipiec, 2017
  • niedziela, 30 Lipiec, 2017
  • niedziela, 6 Sierpień, 2017
  • piątek, 18 Sierpień, 2017
  • niedziela, 20 Sierpień, 2017
  • niedziela, 20 Sierpień, 2017
  • sobota, 26 Sierpień, 2017