Murzynek

Składniki:
6 jaj
2,5 szklanki mąki
1 szklanka oleju
1,5 szklanki cukru
1 łyżka kakao
2 łyżeczki sody
2 jabłka, orzechy, rodzynki, przyprawa do piernika (do smaku)

Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną masę dodać cukier i jeszcze ubijać dodać żółtka i resztę składników.
Na koniec dodać bakalie i jabłka (najlepiej starte na tarce o grubych oczkach - jak kto woli). Wszystko razem dokładnie wymieszać, wlać na blachę i piec 40 minut w 150 stopniach celsjusza.

Moja rada!!!
Po 40 minutach wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto jeszcze na 10 minut w ciepłym piekarniku żeby nie opadło.

                                                Życzę Smacznego!!
 

Kategoria: 
Galeria: 

Komentarze

Odpowiedz

Plain text

  • Znaczniki HTML niedozwolone.
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.