Gulasz z mięsa wieprzowego

Składniki:
0,5 kg mięsa wieprzowego
2 główki cebuli, czosnek (2 cząstki)
warzywa (marchew, por, pietruszka, seler)
2 saszetki kaszy jęczmiennej (lub 4 łyżki sypkiej)
Przyprawy do smaku: sól, pieprz, kucharek, zioła (majeranek, tymianek, bazylia)

Przygotowanie:

Mięso, warzywa kroimy w kostkę dodajemy szczyptę soli i gotujemy do miękkości (ok. 1,5 godziny). Cebulę i czosnek szatkujemy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Pod koniec gotowania mięsa dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem, nadal dotujemy. Doprawiamy do smaku kucharkiem, ziołami, pieprzem (ja daje dość dużo pieprzu ziołowego i odrobinę czarnego). Można dodać dosłownie szczyptę papryki chili, ale jak kto lubi ;).
Gotujemy kaszę wg wskazań na opakowaniu (zależy jaka kasza).

Podajemy z dodatkiem np.: cukini w curry.

                                   Życzę smacznego!!

Kategoria: 

Komentarze

Odpowiedz

Plain text

  • Znaczniki HTML niedozwolone.
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

» Kalendarz imprez

  • niedziela, 17 Grudzień, 2017
  • sobota, 16 Grudzień, 2017
  • niedziela, 17 Grudzień, 2017
  • niedziela, 31 Grudzień, 2017